Dacă nu știți ce să preparați cu ultimele roșii, gogoșari sau ardei din grădină, această rețetă e o soluție pentru un fel de mâncare ușor, foarte gustos, care poate fi pus pe masă în nici 40 de minute.
Totul se pregătește la cuptor, așa că vă rămâne timp suficient să savurați o cafea delicioasă în timp ce mâncarea se pregătește, practic, singură.
Am folosit roșii, ardei, gogoșari, năut, usturoi, ceapă, ulei de măsline și busuioc. Dacă nu folosiți năut, aceste legume împreună cu brânza fetta sau telemea coaptă pot fi transformate într-un sos delicios pentru paste, pe care îl puteți chiar și congela.
E o opțiune nemaipomenită mai ales atunci când aveți legume pârguite în cantități mari, ce riscă să se strice neconsumate în timp scurt. Le coaceți precum în această rețetă, le dați la blender și ați obținut sos pentru paste porționabil la congelator pentru vremea rece.
Cantitățile și proporțiile de legume le puteți modifica după bunul vostru plac.
6 roșii
1 ardei gras
1 ardei kapia
1 ceapă
6 căței de usturoi
1 conservă de năut
50 ml ulei de măsline
2-3 fire de busuioc
1 brânză fetta sau telemea cremoasă
Sare, piper
1 ciabatta