Rețeta aceasta de brownie e cea mai delicioasă pe care am testat-o vreodată. Are gustul unei ciocolate de casă decadente, de care nu te mai saturi. De aceea am și denumit-o „fudge brownie”, „fudge” însemnând „ciocolată de casă” în engleză.
Cantitățile din lista de ingrediente sunt pentru o tavă mare de cuptor, ajung lejer pentru 40-50 de persoane. Eu am pregătit-o dimineața, înainte de o ieșire la pădure cu clasa mea, am acoperit tava cu folie, fiind caldă încă și, după activitatea noastră de plantat copaci, spre deliciul meu, s-a topit toată , savurată de toți direct din tavă.
Dacă doriți să preparați o singură porție, folosiți o treime din cantități, aceea fiind proporția normală pentru o familie.
Se prepară ușor, e decadentă și vă dau un pont: Mereu rămân prin casă cutii cu ciocolată începute, tablete de ciocolată primite care nu sunt mâncate cu prea mare drag sau, moși și iepurași de ciocolată parțiat consumați. Puneți aceste bucăți de ciocolată într-o pungă de tip zip-lock într-un loc răcoros. Pregătiți numaidecât acest fudge brownie ori de câte ori se adună suficientă ciocolată pentru topit.
vă garantez că așa va trece și ciocolata cu alune, și cea cu migdale sau arahide, și cea cu lapte, și cea amăruie.
Dacă folosiți doar ciocolată amăruie, adăugați mai mult zahăr. Puteți înlocui nucile caju cu nucă, nuci braziliene, arahide, migdale sau fistic.
Eu am folosit la topire un amestec de ciocolată cu lapte și ciocolată cu alune de pădure. Dar voi folosiți absolut orice doriți.
Să vedem de ce avem nevoie!
450 g unt
900 g ciocolată
500 g zahăr
9 ouă
330 g făină
200 g bucăți de ciocolată
360 g smântână
200 g nuci caju
2 linguri cu vârf cacao
1 praf de sare
esență de vanilie