E sezonul leurdei și, sincer, de-abia am așteptat să pot mânca salată sau orice sos gătit cu leurdă. Leurda e un minunat dar sălbatic al naturii, plin de vitamine, antioxidanți și culoare.
Mi-a rămas niște piure de cartofi. Insuficient pentru a hrăni trei guri, dar suficient pentru a face, rapid, niște gnocchi cu sos cremos, cu gust intens de usturoi și smântână.
Gnocchi se prepară în doi timpi și trei mișcări, sunt sățioși și nu au nevoie de multă îndemânare pentru a fi preparați. De regulă se folosesc cartofi fierți în coajă și pisați amestecați cu făină și ou, dar piureul e la fel de potrivit pentru rețetă. Fie prânz sau cină, acești gnocchi vor fi pe placul vostru cu siguranță.
Să vedem cum îi pregătim!
Pentru gnocchi:
2 căni piure de cartofi
4 căni făină
1 ou
sare, piper
Pentru sosul de leurdă:
1 legătură mare de leurdă
1/2 legătură de pătrunjel verde
1 cană smântână pentru gătit
sare, piper
1 lingură ulei de măsline