Guguluful acesta cu ciocolată e versiunea mea red velvet cake. Am folosit pentru culoarea roșie a miezului sfeclă roșie coaptă. Am ales să o folosesc pe cea cumpărată de la magazin, vidată. Știți voi, pe simplu , înainte! Pentru gustul bogat de ciocolată am topit ciocolată neagră cu conținut ridicat de cacao, de minim 75%.
Guguluful e, practic, un chec mai festiv, copt într-o formă circulară mai specială, un desert cu bucurie moștenit de pe vremea Imperiului Austro-Ungar. A fost musai să testez noile mele forme din silicon și i-am dat bice. Formele de silicon au avantajul că te menajează de stresul că prăjitura ta s-ar putea să se prindă sau să iasă în bucăți.
Piureul de sfeclă roșie coaptă îl va face zemos și intens colorat. Iaurtul gras și untul îl vor face onctuos.
Nu va fi gugul-uff, ci va fi cu bucurie. Să-ncingem cuptoarele! Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
Pentru guguluf:
2 ouă
150 g sfeclă roșie coaptă
100 g ciocolată neagră
150 g iaurt gras
100 ml ulei
170 g zahăr
270 g făină
1 praf de copt
1 praf de sare
Esență de vanilie
Pentru glazură:
7 linguri de zahăr pudră
7 linguri de apă rece