Acest desert de origine franceză e denumit la noi, la români, lapte de pasăre.Într-o notă umoristică, dacă la noi uneori și porcii zboară, păsările de ce n-ar da lapte? Sincer, e cel mai bun lapte pe care îl poți savura.
E un desert al copilăriei, aromat cu vanilie, pe bază de lapte, gălbenuș de ou și, mai nou, budincă de vanilie, garnisit cu norișori de bezea aburiți .
Varianta mea festivă e servită în pahare de șampanie cu talpă, și e aromată cu biscuiți cu jeleu de portocale trași în ciocolată și fulgi de migdale ușor prăjiți.
E atât aspectuos, cât și nemaipomenit de gustos. Crema pe bază de lapte e fină, lejeră , iar bezelele o fac și mai light.
Ai nevoie doar de 30 de minute pentru a pregăti o delicatesă elegantă.
Să vedem ce ai de făcut!
Pentru crema de ouă:
2 gălbenușuri
1,5 l lapte
1 plic budincă de vanilie
150 g zahăr
Pentru bezea:
2 albușuri
150 g zahăr
Pentru decor:
100 g fulgi de migdale
6 biscuiți cu jeleu de portocale și ciocolată