Lasagna este o rețetă tipic italiană extrem de populară în lume. În mod tradițional, o preparăm cu sos Bolognese și Bechamel. E delicioasă.
Rețeta de azi înlocuiește stratul de carne în sos cu ciuperci Pleurotus trase la tigaie în unt, cu usturoi, pătrunjel verde și cimbru.
În rest, rețeta respectă pașii normali. Vom avea nevoie de foi de lasagne de la Paste Hutton, de sos Bechamel cremos, în care radem și cașcaval, pentru mai multă cremozitate și un gust mai pronunțat. Puteți folosi Gruyere, Gouda sau Cheddar. Dacă nu vă plac brânzeturile acestea, preparați-l cu mozarella.
E o rețetă rapidă, la care cuptorul e un element important, care face toată jumătate din treabă.
Foile de lasagne va trebui să le fierbeți pe jumătate, pentru a le face mai maleabile și pentru a grăbi procesul de gătire la cuptor.
Sosul Bechamel îl veți prepara puțin mai subțire decât de obicei, deoarece cașcavalul îl va îngroșa oricum.
Ciupercile trebuie să aibă culoare arămie și să elimine din apă prin gătire.
Să vedem cum pregătim rețeta!
1 pachet foi de lasagne Hutton
500 g ciuperci Pleurotus
2 căței de usturoi
150 g unt
Ulei de măsline
2 linguri făină
500 ml lapte
100 ml smântână pentru gătit
200 g cașcaval ras
Nucșoară, sare, piper
Câteva crenguțe de cimbru
Câteva fire de pătrunjel
Serviți-o alături de o salată sau ca atare.