Indiferent de anotimp, lasagna sau lasagne e un fel principal favorit pentru toată lumea. Indiferent cum o pronunțați, rețeta aceasta italiană a devenit una preferată de tot mapamondul. Sosul bechamel și cel bolognese se împletesc în straturi de foi de lasagne care devin fine ca mătasea.
E o rețetă ce conferă confort, te încălzește și răsfață. E destul de bogată caloric, dar dacă îi adaugi o salată delicioasă, parcă te poți autoconvinge că e mai sănătoasă.
Am folosit foi de lasagne de la Hutton, pe care le-am fiert preț de două minute, în prealabil, pentru a grăbi gătirea.
Carnea tocată din sosul bolognese a fost de vită, pentru un gust mai pregnant și pentru a avea cât mai puține grăsimi, însă puteți apela și la un amestec de carne tocată din porc și vită sau chiar de pasăre. Pentru varianta mea veți avea nevoie de passata de roșii, ceapă, usturoi, busuioc și țelină apio.
Sosul bechamel e unul clasic puțin îmbunătățit, la care veți avea nevoie de unt, făină, lapte, niște mozzarella și nucșoară rasă sau măcinată. Mozzarella va face sosul mai dens și onctuos.
Sper să vă placă mult și vouă.
1 pachet foi de lasagne Hutton
Pentru bolognese:
500 g carne tocată de vită
1 l passata
2 fire țelină apio
1 ceapă mare
2 căței de usturoi
Câteva fire de busuioc proaspăt
Sare, piper
2 linguri ulei de măsline
Pentru bechamel:
50 g unt
2 linguri făină
1 l lapte
½ linguriță nucșoară
100 g mozzarella
Sare, piper