Când devii om mare, uiți să te mai joci. Uiți de bucuria de a savura lucrurile simple, nefiltrate, imperfecte. Inclusiv joaca cu mâncarea este o formă de bucurie, nu e doar un moft sau o acțiune venită din plictiseală.
Azi m-am jucat cu o rețetă vegană și, deliberat, am împroșcat, trântit aleatoriu și amestecat ingredientele pentru a produce ceva nesofisticat și delicios.
Am folosit conopidă, varză albă, morcovi, ceapă verde și un amestec de chilli oil și sos Teryaki pentru a face legume coapte delicioase.
Dintr-o bucată de tofu în saramură am făcut un sos whipped, un fel de spumă de tofu cu ulei de măsline, puțină apă și zeamă de lămâie. Acesta va fi baza ce va lega celelalte elemente.
Am preparat și un tabbouleh vibrând de culori și gusturi proaspete. Am tocat mult pătrunjel verde, ceapă verde, roșii și ridichi, pe care le-am asezonat cu zeamă de lămâie.
Combinația acestor trei elemente a rezultat într-o rețetă fresh, lejeră de primăvară.
Sper să vă placă și vouă!
Pentru legumele coapte:
1/2 varză albă
1 conopidă mică
2 morcovi
2-3 fire de ceapă verde
1 lingură sos Teryaki
1 lingură Chilli oil( găsiți rețeta pe blog)
sare, piper
Pentru whipped tofu:
1 cutie tofu în saramură
zeama de la 1/2 lămâie
50 ml apă
1 lingură ulei de măsline
Pentru tabbouleh:
2 legături pătrunjel
1 cană bulgur hidratat
3-4 fire ceapă verde
5-6 roșii cherry
3 ridichi
sare, piper
zeama de la 1/2 lămâie