Mac and cheese sunt paste cu sos de brânză extrem de populare în Statele Unite ale Americii. Le-am mâncat de multe ori acolo. E genul acela de comfort food la care recurg ori de câte ori am puține ingrediente în frigider. De lapte, brânzeturi și paste nu duc lipsă, însă, niciodată, așa că mi-e la îndemână să le pregătesc oricând. Fie că le gratinați sau nu, sunt delicioase deopotrivă.
Pastele pe care vă recomand să le folosiți sunt de dimensiuni mai mici, cum sunt melcișorii de la Paste Hutton, deoarece se potrivesc foarte bine cu sosul cremos.
Dacă le gratinați, faceți sosul bechamel mai subțire și în cantitate mai mare, deoarece pastele vor absorbi o mare parte din el. De asemenea, fierbeți pastele doar 3-4 minute. Procesul de gătire al lor se va finaliza în cuptor. Crusta de brânzeturi va deveni gumată, se va întări după răcire și nu e savuroasă decât atunci când pastele sunt fierbinți. Așadar, gratinați macaroanele doar dacă doriți să le consumați imediat după preparare.
Dacă nu le gratinați, puteți lăsa pastele la fiert 3-4 minute, de asemenea, dar sosul bechamel, prin încorporarea lor, fierbinți, pe foc, le va găti și se va îngroșa, de asemenea.
Brânzeturile pe care le recomand sunt cheddar și gouda sau gorgonzolla pentru aceia dintre voi cărora vă plac mai mult gusturile pregnante.
1 pachet melcișori Hutton
50 g unt
2 linguri făină
1 l lapte
100 ml smântână pentru gătit
200 g cheddar ras + 100 g cheddar sau mozarella rasă pentru crustă
Sare, piper, nucșoară