Una dintre mâncărurile tradiționale pe care le savurăm cu plăcere în oricare anotimp, este această mâncare rapidă de dovlecel în sos de smântână și mărar. Se pregătește cu puține ingrediente și e minunată servită ca atare, cu pâine, cu cartofi prăjiți sau cu acest cotlet marinat pregătit la cuptor.
Mărarul este ingredientul esențial care îi dă gustul inconfundabil. Dovlecelul l-am tăiat cubulețe și călit în ulei de măsline, apoi l-am amestecat cu smântână în care am încorporat o lingură de făină, pentru a îngroșa sosul.
Cotletul marinat l-am dat la cuptor împreună cu puțină apă, într-un vas termorezistent cu capac, timp de 40 de minute. La final l-am feliat și servit împreună cu preparatul din dovleac.
E o mâncare atât de simplă și de savuroasă!
1 dovlecel
50 ml ulei de măsline
1 lingură făină
300 ml smântână
Sare, piper
Câteva fire de mărar.
4 felii de cotlet marinat