Sunt unele zile în care mi-e dor de mâncare simplă, cu ingrediente modeste, simple, cum ar fi fasolea sau cartofii.
Pe zi ce trece, constat că ceea ce acum redescoperim a fi mâncare sănătoasă pentru noi, într-o dietă bazată mai mult pe plante decât pe carne, străbunii noștri știau instinctiv.
Fasolea de orice fel e printre acele alegeri pe care majoritatea dintre noi o facem destul de rar. Unii ne temem de efectele secundare, alții considerăm că mâncarea fără carne nu e la fel de hrănitoare. În vremurile acestea, oamenii caută să introducă surse de proteină cât mai sănătoase în dieta lor zilnică. Fasolea este o excelentă sursă de proteină vegetală. Alături de năut, cu care seamănă ca textură și gust, am început să le introduc în dieta mea din ce în ce mi mult, în ultima vreme.
Rețeta aceasta simplă și rapidă folosește fasole albă din conservă. Puteți face rețeta și mai sănătoasă, folosind boabe de fasole uscată, hidratată și apoi fiartă. Eu am mizat pe eficiență, de data aceasta. Mâncare gata de pus pe masă cât mai repede, fără prea multă bătaie de cap, e ceea ce ne place tuturor.
Acest preparat folosește fasole albă, ardei , roșii, ceapă, usturoi și smântână vegetală. Dacă nu vă place smântâna vegetală, folosiți liniștit smântână normală pentru gătit.
Totul se prepară în aceeași tigaie și se servește cu pâine prăjită sau ca atare.
1 conservă mare de fasole albă
3 roșii
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 ardei
Sare, piper
50 ml ulei de măsline
1 legătură de pătrunjel verde
200 ml smântână vegetală