Când ești pe fugă, arunci o privire prin cămară și prepari o masă încropită din ingrediente la îndemână. Mâncarea aceasta de mazăre e una dintre preferatele mele din copilărie.
Radu, fiul meu, o adoră, ca de altfel orice preparat din mazăre care există pe fața pământului.
Îi plac cârnăciorii aceștia nemțești mici, trași la tigaie sau la grătar împreună cu mâncarea aceasta.
Pregătim un bechamel din unt, făină și lapte. Cu puțină smântână de gătit și mărar.
Am folosit mazăre congelată, pe care am adăugat-o direct în sos, se gătește repede, în câteva minute.
E o mâncare simplă, umilă, dar care mângâie sufletul. Sper să o pregătiți adesea.
500g mazăre congelată
8 cârnăciori
100 g unt
2 linguri de făină
500 ml lapte
100 ml smântână pntru gătit
Sare, piper, nucșoară
1-2 fire mărar și pătrunjel verde
Puțin ulei vegetal