Toamna e momentul ideal să încingem cuptorul și să coacem bunătăți. Ador lunile de toamnă pentru senzația de confort și „acasă” pe care o simt în căminul meu ori de câte ori am timp să lucrez cu dospituri. E ceva atât de blând și cald în plămădeala unui aluat, în a-l urmări cum crește și se dezvoltă la căldură!
Melcișorii cu scorțișoară sunt printre preferații noștri. Mireasma de scorțișoară caldă și dulceagă învăluie toată casa. Îți vine să te cuibărești pe canapea, să te răsfeți cu un cappuccino spumos și să citești o carte bună, după sufletul tău.
Am folosit, de data aceasta, aparatul de făcut pâine pentru a malaxa și dospi aluatul. L-am pus pe funcția de preparare a aluatului și am așteptat liniștită până și-a făcut treaba, preț de o oră.
Puteți folosi și un mixer cu funcție de malaxare sau să frământați aluatul manual.
Ingredientele nu sunt multe, și nici nu aveți nevoie de abilități deosebite pentru a le pregăti.
Glazura de cremă de brânză îi face mai cremoși, le menține umezeala mai mult timp și completează gustul de scorțișoară foarte bine.
Să vedem cum îi preparăm!
Pentru aluat:
1 kg făină tip 000
4 ouă
400 ml lapte călduț
100 g unt moale
100 g zahăr brun
50 g drojdie proaspătă sau 20 g drojdie uscată
1 ou pentru uns rulourile
Pentru umplutură:
100 g unt moale
200 g zahăr brun
4 linguri scorțișoară
Pentru glazura de brânză:
250 g cremă de brânză
4 linguri zahăr pudră
4 linguri lapte