Melcii aceștia cu coajă crocantă și miez moale sunt inspirați de covrigii turcești numiți Simit, cu care vă puteți desfăta în vacanțele all- inclusive. Sunt atât de buni încât aș putea cu ușurință să îi mănânc zilnic. Dacă rămân dintre ei pe a doua zi, îi puteți folosi cu ușurință în sandwich uri delicioase.
Aluatul este unul cu drojdie, unt, lapte și albușuri, frământat și dospit tradițional. După dospire se unge aluatul cu unt moale, se împăturește de două ori, pentru a forma straturi cu unt, se întinde într-o foaie mare care se împarte în 9 dreptunghiuri. Aceste dreptunghiuri se crestează în câteva fâșii, apoi se rulează și se dă fie forma de covrig tradițională, fie forma de melc, așa cum am făcut eu. Am ales să le dau această formă pentru a fi mai ușor de folosit în sandwich.
Redevin moi dacă îi încălziți a doua zi la microunde. Îi puteți servi ca atare, cu miere, unt sau gem, sau îi puteți transforma în preparate sățioase cu cremă de brânză, legume, șuncă sau piept de pui.
Sper să dospiți în fericire odată ce i-ați preparat!
Pentru aluat:
1 kg de făină
2 albușuri
200 ml lapte călduț
200 ml apă călduță
½ linguriță sare
1 linguriță zahăr
25 g drojdie proaspătă
10 g unt moale
Pentru uns:
100 g unt moale
2 gălbenușuri
Susan