Ador deserturile necomplicate pe care pot să le pregătesc în doi timpi și trei mișcări. Cred că și voi sunteți la fel.
Cheesecake e un desert favorit în familia noastră. Cel copt, pentru că există și varianta care nu necesită decât refrigerare, e cremos și dens. Cheesecake-ul clasic e dulce-acrișor, are un blat fărâmicios din biscuiți și unt topit și o cremă pe bază de mascarpone, ouă și smântână.
Pentru Paște, m-am gândit la o varinată mai festivă, de mini-cheesecakes individuale. Practic, rețeta aceasta dacă o veți prepara folosind o formă circulară pentru copt blaturi, veți obține rețeta clasică de cheesecake, minus elementul de decor și frișca.
Veți avea nevoie de o tavă pentru copt brioșe. Dacă e din silicon, cu atât mai bine, scoaterea prăjiturii va fi mai facilă. Cantitatea de ingrediente din rețetă vă este suficientă pentru 24 de bucăți, adică pentru două tăvi de brioșe sau, dacă doriți nu doriți să preparați prăjituri individuale, pentru un tort suficient de mare pentru 10-12 persoane.
Rețeta o puteți folosi pe tot parcursul anului. Păstrați prăjitura la rece până la servire.
Sărbători pascale minunate! Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
Pentru blat:
250 g biscuiți fărâmițați
100g unt topit
Pentru crema de brânză:
500g mascarpone
150 g zahăr
Coaja unei lămâi
Sucul de la ½ lămâie
3 linguri smântână grasă
1 lingură amidon
3 ouă
Esență de vanilie
Pentru topping:
100 ml frișcă înducită
Fulgi și figurine de ciocolată