Mississippi mud brownie este o rețetă adaptată după o rețetă similară de plăcintă americană, denumită „pie”. Se numește „mud ” deoarece are blatul ușor umed, cu textură mâloasă. Nu e un blat sec. E densă, lipicioasă și decadent de bogată în ciocolată. Așadar, dacă sunteți iubitori de cacao și ciocolată, aceasta e o rețetă minunată pentru voi.
Prepararea este super simplă. Aveți nevoie de 500 de grame de ciocolată. Da, ați văzut bine, sunt 500 de grame de ciocolată în total în rețetă. Am folosit toată ciocolata începută de copii și neterminată. Știți voi, mai rămân bomboane de ciocolată, tablete începute, cutii de ciocolată primite în care există, inevitabil, câte o bucată-două de ciocolată care nu e tocmai pe placul tuturor. Ce facem cu ele? Le topim pe baie de aburi și le transformăm în ceva ce toată lumea savurează cu plăcere.
Dacă la voi se consumă toată ciocolata, indiferent de sortiment, odată ce e desfăcut ambalajul, atunci cumpărați ciocolată cu lapte simplă.
Glazura este tot de ciocolată. E un ganache din ciocolată și frișcă lichidă. La acea glazură eu am topit ciocolată cu bucățele de orez expandat, amestecată cu ciocolată simplă. E mai interesantă glazura dacă are o textură crunchy, cu alune, migdale sau cereale. Dar și cea simplă e nemaipomenită.
Se feliază simplu și se păstrează acoperit, într-un recipient cu capac.
Să vedem ce avem de făcut!
Pentru blat:
300 g ciocolată cu lapte
250 g unt
2 linguri cacao
100 g zahăr
1 praf de copt
3 ouă
100 ml lapte
250 g făină
1 praf de sare
2 linguri rom sau cognac
Pentru glazură:
200 g ciocolată ( 1 tabletă poate fi cu alune, migdale sau cereale)
100 ml frișcă lichidă