Rețeta aceasta e una fără risipă. Am folosit absolut totul din morcovi și ingredientele alese, de la coajă, frunze, până zeama din conserva de fasole. Pasta de fasole e o adaptare după rețeta de hummus clasică. De fapt, frunzele au rol aromatic important. Acest preparat e unul vegetarian, foarte sănătos, plin de proteine și fibre. Se pregătește în 30 de minute și se poate consuma rece, de la frigider. Se păstrează excelent câteva zile în cutii de depozitare cu capac.
Dacă nu vă place năutul, fasolea albă, autohtonă, de la conservă, e excelentă pentru a pregăti această pastă aromată și sănătoasă.
Veți avea nevoie de fasole albă de la conservă, câțiva morcovi, niște pastă tahina, chimion măcinat, za’atar, ulei de măsline, câțiva căței de usturoi, lămâie, sare și piper.
Morcovii trebuie spălați foarte bine, cu frunze cu tot. Frunzele se vor fierbe câteva minute și vor fi încorporate în pasta de fasole. Cojile morcovilor vor fi și ele transformate în chips, crocante și dulcegi.
Presărarea de brânză fetta e opțională, dar merge tare bine cu preparatul.
3 morcovi mari
1 conservă mare de fasole albă
100 ml ulei de măsline
1 lămâie
Sare, piper, chimion măcinat, za’atar
1 lingură tahina
2 căței de usturoi
200 g fetta
Frunze de pătrunjel