Muhammara e un aperitiv din Orientul Mijlociu care îți va încânta papilele gustative cu miresme dulci, picante. Seamănă la gust cu zacusca, datorită ardeiului copt, însă aromele sunt mai puțin acide.
Rețeta se prepară folosind o bază de legume coapte, ardei roșu gras, ceapă, roșii, usturoi, ca care se adaugă o pastă de tomate aromată cu chimen și fulgi de ardei roșu, nucă, sirop de rodie, ulei de măsline și boabe de rodie.
Prepararea e simplă și această pastă densă se poate servi cu pâine sau pita prăjită sau alături de kofte sau carne la grătar.
Să vedem de ce avem nevoie!
3 ardei grași roșii
2 cepe
3 căței de usturoi
2 roșii
1 cană de nucă
sirop de rodie după gust( eu am pus 2 linguri în pastă și două linguri la servire)
2 linguri ulei de măsline ( una în pastă și una la servire)
2 linguri pastă de tomate
boabele unei rodii
1/2 linguriță chimen
1 vârf de cuțit fulgi de chilli
sare, piper
1/2 legătură pătrunjel verde