Musacaua aceasta e o adaptare a celei clasice. Am avut zn frigider niște vinete, leurdă proaspătă și m-am gândit să fac o musaca plină de culoare și arome primăvăratice.
Mi-a rămas un bol de sos Bolognese cu care nu săturam trei oameni, așa că l-am folosit pentru a prepara musacaua. Am folosit și o vânătă, pe care am pregătit-o la grătar, iar din leurdă am pregătit un sos plin de vitamine, usturoiat, care a înlocuit sosul Bechamel.
Primul strat a fost de cartofi cruzi, urmayt de sos Bolognese, sos cu leurdă, cartofi, sos cu leurdă din nou.
Bineînțeles, am presărat cașcaval deasupra. A ieșit o bunătate în straturi, numai bună de savurat pe vreme mohorâtă.
Să vedem ce avem de făcut!
Pentru sosul de leurdă:
1 legătură mare de leurdă
1/2 legătură de pătrunjel verde
1 cană smântână pentru gătit
sare, piper
Pentru restul straturilor:
4 cartofi
1 bol de sos Bolognese
1 vânătă
100 g cașcaval
sare, piper