Această mâncare deosebit de simplă de inspirație asiatică e soluția ideală pentru o masă rapidă, gata în câteva minute.
Orezul fiert simplu, în apă cu sare se servește cu ouă ochiuri cleioase și un ulei picant foarte aromat, care se pregătește în cantitate mai mare și, păstrat la frigider, își intensifică aromele și îți ajunge pentru cel puțin douăzeci de porții de mâncare.
Pentru a-l prepara, se pun ingredientele uscate, fulgi de chilli, praf de ardei iute, semințe de susan, ghimbir, usturoi, zahăr brun într-un borcan termorezistent cu capac. Uleiul neutru folosit se încălzește până la punctul la care s-ar putea prăji ceva în el și se toarnă în borcan deasupra ingredientelor uscate. Se adaugă apoi sos de soia, se amestecă bine și se servește fie imediat, fie după ce l-am lăsat la maturat. Pe măsură ce trece timpul, el devine mai vâscos și mai intens.
Se poate folosi cu paste, orez, carne sau legume.
Să vedem de ce avem nevoie!
Pentru chilli oil:
2 linguri praf de ardei iute
2 linguri fulgi de chilli
1 linguriță ghimbir ras
2 căței de usturoi feliați subțire
2 linguri semințe de susan
1 lingură zahăr brun
2 linguri sos de soia
1 cană ulei de floarea soarelui
Pentru servit:
Câte o porție de orez fiert/ persoană
2 ouă / persoană
½ lingură ulei pentru prăjit
Sare, piper