Orezul în lapte și grișul în lapte sunt rețete nu doar ale copilăriei. Ambele sunt deserturi simple de tot, pe care nu ai cum să le strici. Orezul este mai sănătos decât grișul însă, atunci când copiii sunt mici, preferăm să le pregătim griș în lapte, deoarece e mai ușor de mestecat pentru ei. Preparat așa cum am procedat eu, puteți să le serviți și orez în lapte.
Dacă ai probleme celiace sau nu ești prieten cu glutenul din varii motive, poți consuma, de asemenea, acest desert cu încredere. Orezul nu are gluten. E ușor de preparat și de către copii. Nu e foarte dulce, ba e chiar dulce-acrișor.. Mărul ras completează foarte bine desertul, nefiind îndulcit.
Cine nu a mâncat măr ras cu scorțișoară în copilărie? Gusturile acelea le-am replicat oarecum în această rețetă.Mărul și scorțișoara sunt o asociere clasică, parfumată, dulceagă care dau rotunjime gusturilor din acest desert. Mărul se adaugă crud, în straturi. Se va înmuia de la căldura orezului.
Am vrut să îi dau textura unui griș în lapte, așa că am pasat orezul fiert bine în lapte folosind blenderul de mână. Dar poți lăsa boabele de orez întregi.
1 cană de orez
1 praf de sare
1 l de lapte
4 linguri de zahăr
Esență de vanilie
1 linguriță de scorțișoară
2 mere mari rase