Sunt sigură că v-au rămas ouă roșii fierte de Paște. Din multitudinea de posibilități pe care o aveți pentru a le consuma, aceasta e o variantă colorată pe care v-o sugerez. Puteți să le preparați astfel nu doar de sărbătorile pascale, ci pe tot parcursul anului.
Sunt colorate cu sfeclă roșie, ornate simplu, primăvăratic.
Sucul de sfecla folosit poate fi extras din sfeclă crudă, fiartă sau coaptă. Culoarea cea mai vibrantă o dă sfecla crudă, iar ouăle proaspăt fierte se colorează mult mai intens, absorbind mai ușor culoarea.
Tot procedeul durează doar două minute per ou. Nu e nevoie de o cantitate mare de suc, puteți folosi doar 150 de ml, într-un recipient mai mic, în care să cufundați, rând pe rând, fiecare ou.
Aveți nevoie și de puțin oțet de mere, orez sau vin alb pentru a fixa culoarea, maioneză sau sos remoulade la flacon, pentru o folosire mai ușoară, niște ridichi și germeni de ridiche, cepșoară sau ceapă verde.
6 ouă fierte tari
150 ml suc de sfeclă roșie
1 linguriță oțet de mere
Sos remoulade
Câteva fire de cepșoară
2 -3 ridichi
Sare, piper