Ouăle românești, poșate, sunt dichisite în această rețetă cu o mantie de unt topit picant și roșiatic, pe un nor de iaurt gras, grecesc. Ce mai, e o rețetă fusion delicioasă. Am văzut rețeta undeva pe internet și a fost musai să o încerc. Rezultatul îmi place foarte mult. Alături de ouăle Benedict, aceasta va rămâne o rețetă preferată multă vreme.
Să nu vă inducă în eroare faptul că baza e un iaurt. Untul e aromat nu numai cu chilli dar și cu boia afumată de ardei, usturoi și mentă. Menta îi dă o notă dulceagă, răcoroasă și proaspătă.
E o rețetă divină, numai bună de preparat în weekend, pentru brunch, dar și pentru oricare altă masă a zilei.
200 g iaurt grecesc
2 ouă
50 g unt
1/2 linguriță fulgi chilli
2 căței de usturoi
1 lingură oțet
½ linguriță boia afumată sau dulce
1 crenguță de mentă
Sare, piper