Am ales să consum consum cât mai puțină carne cu putință. Nu am altă motivație decât acee că mă simt mai bine atunci când consum preponderent legume.
Paella e una dintre rețetele mele mediteraneene preferate. Fie că e cu fructe de mare sau, precum această abordare strict vegană, pentru mine e o încântare.
Și rețeta aceasta are un curcubeu de legume cu texturi și arome care, împreună, formează un amestec armonios.
Am adaptat puțin o rețetă găsită într-o carte scrisă de Yottam Ottolenghi, simplificând puțin lucrurile.
Am folosit anghinare conservată în ulei de măsline, edamame congelate, ceapă verde, o jumătate de bulb de fenicul, măsline negre, roșii cherry, mărar, pătrunjel, ardei, usturoi, foi de dafin, puțină boia afumată și nițel turmeric. Dacă nu aveți edamame, folosiți mazăre.
Nu am făcut rețeta picantă, de data aceasta, dar e nemaipomenită dacă adăugați fulgi chilli sau boia de ardei iute.
Să vedem ce avem de făcut!
1 cană orez
5-6 roșii cherry
1 pumn de măsline negre
200 g edamame congelate sau mazăre
1/2 bulb de fenicul
2-3 fire de ceapă verde
1 ardei roșu mic
1 ardei verde
2 anghinare murate
2 foi de dafin
1 linguriță turmeric
1 linguriță boia afumată
2 linguri ulei de măsline
1/2 legătură de pătrunjel
1/2 legătură de mărar
sare, piper, 1 cub de concentrat de legume