Pain au chocolat este un desert franțuzesc ce se prepară, de regulă, din aluat dospit de tip foitaj. Rețeta mea, însă, este una de pâine cu lapte ce conține ciocolată. E o pâine dulceagă, de tip desert.
Ciocolata este un desert-minune capabil să aducă foarte multă bucurie. Pâinea aceasta cu ciocolată este asemeni iubirii. Fiecare îmbucătură creează dependență. Nu e o pâine foarte dulce, e delicioasă ca atare, sau prăjită, alături de o ciocolată caldă. Dacă apucă să se întărească, e nemaipomenită făcută frigănele.
Am vrut să fie roz precum iubirea adolescentină, să aibă straie vesele, punctate, ca o buburuză și i-am dat formă de inimioară. Am folosit un colorant alimentar roșu pentru schimba nuanța aluatului și ciocolată extra noire, cu concentrație de 95% cacao pentru a umple pâinicile individuale ce s-au contopit în pâinea mare. Am uns-o cu ou bătut înainte de coacere și am presărat mici bucățele de ciocolată neagră la final, pe întreaga suprafață.
Aluatul este unul de pâine cu lapte, foarte simplu de preparat.
Să vedem de ce avem nevoie:
500 g făină albă tip ooo
1 plic de drojdie uscată
300 ml lapte
10 g sare
50 g unt
1 linguriță zahăr
1 ou bătut pentru uns
1 tabletă de ciocolată 95% cacao
50 g bucățele de ciocolată amăruie pentru decor
1 tub colorant alimentar roșu