Papanașii prăjiți sunt varianta pripită a gogoșilor. Motivul pentru care sunt atât de apreciați este unul extrem de simplu: sunt bucuria întrupată într-un dulce prăjit. Se prepară foarte repede, se pot congela după gătire și, garantat trec toate.
Combinate cu gem de afine și smântână sau cu Nutella sunt delicioase deopotrivă.
Ai nevoie doar de niște brânză de vaci nesărată, ouă, făină și nițel bicarbonat de sodiu pentru a încropi un aluat moale, care, după o odihnă de 5 minute e gata de plonjat în baie de ulei. Secretul e să amestecați ingredientele rapid, fără a le frământa. Dacă procesați prea mult coca, ea devine densă.
Am ales să le dau forma unor bile mai mici pentru că. I se par mai eleganți așa. În plus, se prăjesc mai repede, mai ușor și mai uniform. Se rumenesc frumos și se servesc proaspăt pregătite.
500 g brânză de vaci
300 g făină+ suplimentar, dacă e nevoie
2 ouă
1 praf de sare
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
Coaja rasă de la 1 lămâie
Esență de vanilie
5oo ml ulei vegetal