Papricașul sau „popricașul”, cum i se mai spune în zona noastră, e una dintre cele mai delicioase mâncăruri pentru sezonul rece.
Denumirea vine de la paprikás, adică mâncare cu boia de ardei, specifică bucătăriei maghiare și preluată cu mult drag de către gospodinele din Ardeal.
În mod tradițional, paprikás-ul se servește cu „nokkedli”, adică găluști din făină și ou fierte în apă și apoi amestecate cu sosul cremos, dens cu smântână.
Smântâna face sosul mătăsos, onctuos și inconfundabil.Sosul cel mai bun are, de asemenea, mult piper. Desigur, această mâncare nu e dietetică. Dar noi știm foarte bine că lucrurile cele mai delicioase pe lumea aceasta sunt cu multe calorii.
Pricașul meu nu se dezice de tradiție și e pregătit cu pulpe de pui fragede. Îl puteți prepara și cu piept de pui tăiat bucăți mai mari sau cu ciuperci.
În locul găluștilor am ales o variantă rapidă,la fel de delicioasă, macaroane în formă de tuburi de la Paste Hutton.
Să vedem cum îl preparăm!
1 ceapă
1 ardei
1 linguriță paprika
8 pulpe de pui
100 ml ulei vegetal
300 ml smântână
1 lingură făină
Sare, piper
1 pachet tuburi Hutton
1 legătură pătrunjel verde.