Pasta aceasta de brânză cu mirodenii se face în doi timpi și trei mișcări. E nevoie de vreo 10 minute de răgaz ca să încropești ceva bun și simplu pentru micul dejun, gustarea sau galeria de aperitive cu care vrei să îți întâmpini musafirii.
De ce ai nevoie? de orice fel de brânzeturi pe care le ai în frigider și care, bietele de ele, nu îți inspiră multe luate separat. Eu, spre exemplu, mereu am puțină brânză de vaci, cremă de brânză cu sau fără ierburi, cheddar sau emmentaler. Dar poți folosi absolut orice brânză care îți place. Dacă ai la îndemână doar brânzeturi tari, adaugă puțin iaurt gras sau smântână.
Poți să adaugi boia, dacă o vrei mai roz, sau orice alte ierburi aromatice îți plac.
150 g brânză de vaci
2 linguri creă de brânză cu verdeață
50 g brânză de capră
1 lingură iaurt grecesc gras
2 fire de ceapă verde
2-3 frunze de pătrunjel
2 crenguțe de mărar
1/4 linguriță oregano uscat
1/2 lingură de zeamă de lămâie
cimbru și microgreens pentru ornat
sare și piper