În general, asocierea dintre paste și creveți se face folosind spaghetti sau linguini. De data aceasta, eu am folosit niște minunate paste scurte marca Hutton, denumite Gemelli. Sunt jucăușe, spiralate ușor, au forma ideală pentru un sos pe bază de pesto.
Și cum creveții merg foarte bine cu gustul de usturoi, am ales să folosesc o plantă care acum e în sezon, leurda, cu gust usturoiat, într-un sos pesto numai bun de alungat virușii, vampirii (energetici) și de întărit sistemul imunitar. Că asta nu face rău nimănui.
Așadar, paste, creveți, leurdă, niște nucă, frunze de salată pentru mai multă culoare, textură, autenticitate și savoare. Se pot servi fie calde, fie reci. Prânzul sau cina vor fi gata una-două.
400 g paste Gemelli de la Hutton
500 g creveți
1 legătură leurdă
1 pumn de nucă
50 g parmezan
100 ml ulei de măsline
2-3 crenguțe de busuioc
1 pungă de frunze de salată mixte
1 lămâie
Sare, piper