Uneori simțim lipsa unor savori care să ne împământenească. Nu sunt mare consumatoare de cârnați, însă în această combinație cu fenicul și smântână, rezultatul este un sos deosebit de gustos, pe gustul meu.
Rețeta mea este o adaptare a unei rețete tradiționale italienești din nordul țării, se poate prepara cu orice tip de cârnați, ideal ar fi cu cârnați proaspeți.
De această dată, eu am folosit cârnaț de casă afumat, un bulb de fenicul, ceapă albă uscată, usturoi, semințe de fenicul și smântână. Cârnații și feniculul sunt o potrivire nemaipomenit de delicioasă. Feniculul dă dulceață și prospețime. Desigur, am păstrat câteva frunzulițe pentru decor.
Totul se leagă într-un sos aromat, dens și cremos, care îmbracă macaroanele de tip scoică de la Paste Hutton într-o mantie ce pare să facă ziua mai bună.
Să vedem ce avem de făcut!
1 fir cârnat afumat
1 bulb de fenicul
1 ceapă albă
2 căței de usturoi
2oo ml smântână pentru gătit
1 linguriță semințe de fenicul
sare, piper
1 lingură ulei de măsline
1 pachet scoici mari de la Paste Hutton