Somonul e peștele meu preferat. Gătit „en papillote” e fraged, delicat și foarte sănătos. Bucățile de somon sunt gătite într-un pachețel de hârtie de copt.
Acest lucru permite gătirea la abur a acestuia, chiar dacă e pregătit la cuptor. De asemenea, astfel preparat, e mai sănătos, își păstrează toate proprietățile nutritive și e deosebit de suculent.
Peștele e aromat cu roîmarin și lămâie revigorantă, acrișoară.
Am folosit scoici mici de la Paste Hutton, potrivite cu sosul pentru paste, care se prepară ușor, cu ingrediente care se armonizează de minune. Mazărea adaugă o pată de culoare și prospețime primăvăratică. Sosul pe bază de smântână și provolone este combinația ideală ce va însoți peștele fraged și suculent.
Pătrunjelul și mărarul completează sosul pe bază de smântână ce învăluie pastele și îi conferă savoare deosebită.
Să vedem ce avem de făcut!
Pentru somon:
4 bucăți de somon
1 lămâie
1 lingură ulei de măsline
3 crenguțe de rozmarin
Sare, piper,
1 hârtie de copt
Pentru paste:
1 pachet scoici mici de la Paste Hutton
100 g provolone
200 g smântână pentru gătit
1/2 legătură pătrunjel
1/2 legătură mărar
2 gălbenușuri
200 g mazăre congelată
sare, piper