Am gustat acest preparat prima dată acum 20 de ani și mi-am amintit azi de acea seară de vară în care mirosul îmbietor de legume și curry a străbătut întreaga curte. Fusesem invitată la cină de către niște prieteni olandezi stabiliți în România. Pe atunci nu eram încă deprinsă cu atât de multe și variate gusturi exotice. Și cred că nici nu folosisem încă praf de curry la gătit vreodată.
Gustul sosului a fost atât de primitor și cald încât am reținut rețeta imediat și am reprodus-o de multe ori după aceea. Când copiii erau mici, nu erau foarte buni prieteni cu mirosul de curry. Acum că au crescut, slavă Cerului, sunt deschiși spre gusturi din ce în ce mai variate.
Frumusețea acestei rețete este faptul că e reconfortantă, aduce a tocăniță dar e totuși un preparat ușor, care se pregătește în 15 minute. Și avem de spălat doar o oală și o tigaie.
Am folosit piept de pui dar puteți folosi pulpe dezosate, carne de vită sau porc, de asemenea. În cazul în care folosiți aceste tipuri de carne, timpul de gătire este mai îndelungat. Am optat de data aceasta pentru melcișorii cu ouă de la Paste Hutton, deoarece mărimea lor după fierbere este ideală pentru o astfel de tocăniță. Dar puteți să alegeți chiar și penne sau fusili.
Să vedem ce avem de făcut!
500 g piept de pui
1 pachet de melcișori cu ouă Hutton
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 ardei gras
1 morcov
150 g mazăre congelată
1 roșie mare
2 lingurițe praf de curry
½ conservă lapte de cocos
1 linguriță amestec de condimente pentru friptură de pui
1 legătură de frunze de pătrunjel
Sare, piper, 1 linguriță de zahăr
50 ml ulei de măsline