Pastele cu ciuperci unt o rețetă rapidă, numai bună de pregătit în timpul săptămânii.
Folosește ingrediente sănătoase, ciupercile fiind o excelentă sursă de proteine, sunt aromate și cărnoase. Indiferent de anotimpul în care le gătesc, mie ciupercile îmi mângâie sufletul, asemeni unei pături călduroase într-o seară răcoroasă de toamnă.
Celor care preferă rețetele fără carne, aceasta li se va potrivi ca o mănușă. Am folosit ingrediente puține; veți avea nevoie doar de ciuperci, ceapă, usturoi, cimbru, ardei kapia, pătrunjel verde, paste Gemelli de la Hutton și de smântână lichidă, care poate fi și vegetală.
Combinația de gusturi este una clasică și te duce cu gândul la „acasă”.
Dacă vă place mâncarea picantă, adăugați niște ardei chilli și, bineînțeles, piper alb măcinat, din belșug.
Să vedem cum o preparăm!
1 pachet paste Gemelli de la Hutton
1 caserolă de 500 g ciuperci champignon brune
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 ardei kapia
2 crenguțe cimbru
1 legătură de pătrunjel verde
Sare, piper alb
50 ml ulei de măsline
200 ml smântână lichidă
Serviți pastele cu ciulamaua