Îmi plac checurile mai mult decât prăjiturile elaborate cu foi și creme. Sunt dense, onctuoase, aromate și le poți oricând înfrumuseța sau înnobila cu o cremă, făcându-le , astfel, mai festive.
Prăjitura aceasta cu mango și bucăți de caise uscate poate fi servită ca atare, fără cremă, liniștit. Stratul de cremă o face mai ușoară, paradoxal. E o cremă de mascarpone și frișcă simplă, care întregește gusturile.
Am folosit un mango copt întreg și un pumn de caise uscate pentru a aroma checul. Pentru decor am utilizat iepurași și ouă de ciocolată miniaturale.
Să vedem ce avem de făcut!
Pentru chec:
300 g făină
180 g unt
1 praf de sare
1 plic praf de copt
1 mango decojit și tăiat bucăți
1 pumn de caise uscate mărunțite
50 g smântână
3 ouă
1 cană zahăr brun
esență de vanilie
Pentru cremă:
400 g mascarpone
200 ml frișcă îndulcită
Pentru decor:
figurine de ciocolată
migdale trase în ciocolată