Rețeta de porloș e foarte versatilă, indiferent de umplutura aleasă ea fiind la fel de încântătoare. Porloșul cu vișine pe care l-am pregătit e o combinație între un clafoutis și un aluat fraged.
Veți avea nevoie de untură sau unt pentru aluat. Dacă sunteți vegetarieni, folosiți margarină. Untura, folosită în mod tradițional, face prăjitura foarte fragedă și aromată. Coacerea se face deodată, astfel timpul de pregătire fiind de abia o oră.
Dacă nu aveți vișine proaspete, folosiți-le pe cele din congelator sau de la borcan. Va ieși un desert răcoros, simplu, numai bun de lins pe degete.
Sper să o preparați cât de des, atât vara cât și iarna.
Rețeta de porloș e foarte versatilă, indiferent de umplutura aleasă ea fiind la fel de încântătoare. Porloșul cu vișine pe care l-am pregătit e o combinație între un clafoutis și un aluat fraged.
Veți avea nevoie de untură sau unt pentru aluat. Dacă sunteți vegetarieni, folosiți margarină.
Dacă nu aveți vișine proaspete, folosițile pe cele din congelator sau de la borcan.
Pentru cocă:
1 cană untură moale
3 căni de făină
1 vârf de cuțit de sare
1 lingură de zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 praf de copt
Smântână cât e nevoie
1 ou
Pentru umplutură:
½ kg de vișine curățate de sâmburi
5 ouă
1 lingură de amidon
1 plic budincă de vanilie
300 g smântână
150 g zahăr
Coaja și zeama de la 1/2 lămâie
Esență de Vanilie