Aceasta e una dintre rețetele clasice de desert englezești, numită după regina Victoria. Fiind un desert victorian, trebuia să fie ideal pentru a fi servit în vremea ceaiului, la ora cinci.
Fie că veți face prăjiturele ca mine sau veți opta pentru o formă mare de tort rotundă, combinația de frișcă, gem și fructe proaspete vă va plăcea. Am folosit căpșune, afine și zmeură.
Rețeta clasică se prepară cu gem de căpșune și căpșune proaspete, însă puteți folosi orice fel de gem în tandem cu fructele proaspete aferente care sunt de sezon. Eu am folosit forme pentru brioșe din silicon. Dar puteți folosi forme pentru brioșe normale.
Pentru blat:
200 g unt moale
200 g zahăr
200 g făină
4 ouă
Esență de vanilie
Coaja rasă de la o lămâie
1 praf de copt
120 g gem de căpșune
250 ml smântână pentru frișcă naturală
Zeama de la o lămâie
2 linguri zahăr
Esență de vanilie
Zahăr pudră pentru ornat
200 g fructe proaspete