Dacă doriți să vă răsfățați cu o masă deosebită sau să vă impresionați invitații cu ceva delicios, sofisticat și aparent greu de pregătit, rețeta aceasta de pulpe de pui aurii cu garnitură de legume verzi trase la tigaie și gratin de cartofi cu conopidă vă va da pe spate.
E o rețetă foarte simplu de pregătit, dacă vă organizați corespunzător, munca efectivă este de 15 minute, după care cuptorul își face treaba liniștit.
Am folosit pulpe de pui superioare, cu os și piele, pentru mai multă savoare. Puteți folosi și piept de pui sau de curcan pentru a pregăti rețeta.
Pentru garnitura de legume verzi am ales o combinație de spanac, mazăre și praz, care se combină excelent.
Garnitura de cartofi și conopidă gratin este o adaptare a celei clasice de cartofi gratinați, în al cărei sos am folosit stock, smântână vegetală și drojdie inactivă. Am ales să o prepar folosind ingrediente vegane deoarece fiica mea are intoleranță la lactoză. Drojdia inactivă imită foarte bine gustul parmezanului, nemaivorbind despre faptul că are proprietăți nutritive extraordinare. Partea minunată este că toate elementele rețetei vor fi gata în același timp.
Să vedem ce avem de făcut!
Pentru pui:
4 pulpe de pui superioare
3 crenguțe de rozmarin
1 ceapă
2 linguri ulei de măsline
1 lingură condiment amestec pentru pui
Sare, piper
Pentru gratin:
1 conopidă mică
6 cartofi
2 cepe
1 cub stock
Câteva frunze de salvie
200 ml smântână vegetală sau pentru gătit
1 cană drojdie inactivă
Sare, piper
Pentru legume:
2 pumni spanac
½ praz
1 cană mazăre
Ulei de măsline