Cuptorul este o unealtă de real ajutor atunci când nu dorim să dereticăm prea mult. Rețeta aceasta de pui rumenit cu legume la cuptor este soluția ideală pentru a prepara atât carne cât și garnitura la friptură în același timp, în cuptor.
Veți avea nevoie de un pui întreg eviscerat, cartofi, morcovi, ceapă, usturoi, sfeclă roșie, aromate cu rozmarin, cimbrișor și lămâie.
Puiul trebuie asezonat bine cu sare, piper și un amestec de condimente pentru carne de pasăre. Folosesc amestecuri gata preparate din magazin, îmi ușurează mult munca.
De asemenea, asezonăm atât carnea cât și legumele cu rozmarin și cimbrișor.
Legumele trebuie decojite, spălate și tăiate bucăți mai mari, egale. Ele se vor pătrunde în timpul în care se va găti și carnea.
Folosim o tavă de friptură cu grilaj, care va ține legumele separat de carne. Grăsimea și sucurile din carnea de pui vor aroma legumele în timpul prăjirii.
Dacă nu aveți o astfel de tavă, e bună și o tavă normală.
Rețeta aceasta e minunată la prânzul de duminică sau la oricare dintre mesele săptămânii.
Să vedem de ce avem nevoie!
1 pui întreg
2 morcovi
1 sfeclă roșie
2 cepe
4 cartofi mari
2 căciulii de usturoi
2-3 crenguțe rozmarin
2-3 fire cimbrișor
Ulei de măsline
1 lămâie
Sare, piper, condiment pentru pui