Dacă vă place pieptul de pui și vă place usturoiul, această rețetă de pui Kiev este alegerea perfectă pentru voi. E cel mai delicios șnițel de pui pe care îl puteți pregăti. Aveți nevoie de piept de pui, un unt aromat cu usturoi și pătrunjel verde mult, făcut pane. Puteți să îl pregătiți prăjit în ulei într-o tigaie sau la cuptor. Rețeta nu are un grad mare de dificultate, însă necesită puțin mai multă răbdare decât în cazul grătarului de pui.
Prima etapă este aceea de preparare a untului aromat. Acesta va trebui pregătit în prealabil și congelat. În funcție de dimensiunea pieptului de pui folosit, veți pregăti bucățile de unt aromat în folie alimentară. Congelarea va ajuta la păstrarea untului cât mai mult timp în portofelul de carne în timpul prăjirii. De asemenea, va infuza carnea și o va frăgezi.
Pieptul de pui nu trebuie bătut, doar asezonat cu sare și piper. Se va face o incizie longitudinală pentru a face loc untului aromat înghețat.
Următorii pași sunt cei normali unei pregătiri de șnițel normal în crustă de pesmet.
Dacă aveți o tigaie cu mâner termorezistent, folosiți-o pe aceea atât în prima etapă, pe plită, cât și în a doua, la cuptor. Dacă nu, folosiți o tigaie pe plită și un vas termorezistent , pe care să îl introduceți în cuptor de la început, să aibă timp să se încingă.
E delicios servit cu salată, cartofi prăjiți sau piure, stropit cu zeamă de lămâie, alături de un sos pe bază de iaurt și ierburi aromate.
2 bucăți piept de pui
50 g unt+ 50 g pentru prăjit
1 legătură de frunze de pătrunjel
2 căței de usturoi
2 ouă
100 g făină
200g pesmet
Sare, piper