Puiul la cuptor este una dintre alegerile noastre preferate , fie că îl pregătesc pentru o masă de prânz sau cină. Nu am prea multe de făcut, decât să condimentez pasărea foarte bine din timp, iar mai apoi cuptorul preia toată munca.
Am aromat acest pui cu cimbrișor și coajă de lămâie. L-am condimentat bine de tot cu sare, un amestec de condimente pentru carnea de pui și am umplut cavitatea puiului cu lămâia tăiată în jumătăți și cimbrișor.
Am pus în tavă și un strat de cartofi ce se vor găti odată cu puiul. Și pe aceștia i-am condimentat cu sare, piper și cimbrișor.
Puteți folosi și alte legume pe care să le adăugați în tavă. Ideea este să fie de dimensiuni aproximativ egale.
Serviți puiul după ce s-a răcit puțin, alături de cartofi și salată.
Pentru pui:
1 pui întreg
2 lingurițe condiment pentru pui la grătar
1 lămâie
2 linguri ulei de măsline
sare, piper, 4-5 crenguțe de cimbrișor
Pentru cartofi:
4 cartofi mari
sare, piper. cimbrișor