Ador puiul Teriyaki. E rețeta mea asiatică preferată. Nu e foarte complicat de pregătit. Sosul e baza și are doar câteva ingrediente, sos de soia, ghimbir, usturoi, oțet de vin de orez, zahăr și amidon.
Îl poți pregăti în cantități mai mari și păstra în frigider luni întregi iar când ți se face poftă data viitoare, îl vei scoate doar de la rece, vei fierbe orezul și broccoli și vei trage rapid pieptul de pui la tigaie.
Se potrivește bine cu porumb fiert, broccoli, ou fiert sau poșat, merge bine fie cu orez, fie cu noodles.
1 bucată piept de pui
1 broccoli
2 ouă
200 ml sos de soia
100 g zahăr brun
2 linguri oțet de orez
3 căței de usturoi
1 linguriță ghimbir ras
50 ml apă
2 linguri amidon alimentar
2 lingurițe semințe de susan
ceapă verde și chilli pentru servire, opțional