Friptura cu sos Diane este una deosebit de gustoasă, pe bază de smântână și ciuperci. Este asociat cu rețeta clasică de steak, dar se potrivește foarte bine și cu pulpa de porc.
Întrucât pulpa de porc este o bucată de carne suculentă, această rețetă este una care va completa armonios savoarea cărnii cu cea a ciupercilor. Sosul de ciuperci este înnobilat cu muștar, smântână, cimbru, sos Worcestershire și brandy.
Rețeta originală este pregătită cu steak de vită dar, întrucât găsirea unei bucăți de carne de vită de calitate este diicilă, am decis să apelez la pulpă de porc.
Evident, timpul de pregătire este mai rapid pentru vită decât pentru porc. puteți folosi și carne de pasăre. Spre deosebire de vită, porcul sau puiul nu se pot servi în sânge, prin urmare, trebuie gătite mai îndelung.
Pulpa de porc este ideal dacă se gătește înăbușit, sub capac, înainte de a prepara sosul pe bază de ciuperci și smântână, astfel încât să aibă timp să se pătrundă mai repede.
Am servit pulpa de porc cu sos Diane alături de pene de la Paste Hutton, care complementează minunat acest sos cremos.
4 bucăți pulpă de porc
1 ceapă mare
2 căței de usturoi
200 g ciuperci champignon brune
100 ml brandy sau cognac
100 g unt sau ulei de măsline
400 ml supă de legume sau stock
1 lingură sos Worcestershire
câteva crenguțe de cimbru
1 legătură pătrunjel verde
300 ml smântână pentru gătit
sare, piper
1 pachet penne de la Paste Hutton