Această rețetă de pulpă de rață cu reducție de vin și sirop de rodie este una specială. M-am gândit că din moment ce varza este o garnitură potrivită cărnii de rață, cu siguranță și tăițeii cu varză tradiționali se vor potrivi de minune cu acest preparat.
Pătrățelele cu varză sunt una dintre mâncărurile mele preferate.
Am asociat o carne de rață fină, suculentă, împănată cu mirodenii asiatice, pregătită la cuptor, cu un piure fin de cartof dulce și țelină și tăiței pătrățele cu varză creață. Totul a fost stropit cu o reducție de vin roșu și sirop de rodie dar și cu boabe rubinii de rodie.
Carnea de rață trebuie asezonată cu sare și condiment five spices și lăsată să se rumenească pe câteva crenguțe de rozmarin, alături de niște căței de usturoi, la cuptor.
Între timp pregătim reducția de vin roșu și sirop de rodie, pe care, odată amestecate, le lăsăm, la foc molcom, să se transforme într-un sirop dens și concentrat. După ce pulpele de rață s-au gătit, acoperite cu folie, timp de o oră, la cuptor, le ungem cu o parte din reducție și le lăsăm să se mai pătrundă 10 minute.
Am decojit și spălat o jumătate de rădăcină de țelină și un cartof dulce.
Am pus la fiert legumele, în apă cu sare, apoi le-am strecurat și pasat cu mixerul de mână. Am dat o textură cremoasă acestui piure cu ajutorul smântânii pentru gătit.
Varza creață o tocăm mărunt și o tragem la tigaie, cu ulei de măsline și piper din belșug.
Am fiert tăițeii pătrățele de la Paste Hutton, am adăugat un polonic de apă de la paste la varza călită și, mai apoi am încorporat pastele.
Am servit pulpa de rață cu o porție generoasă de tăiței cu varză și piure de cartof dulce și țelină.
Am presărat rodie, crenguțe de cimbru și reducție de vin roșu.
Să vedem de ce ingrediente avem nevoie!
Pentru pulpele de rață:
4 pulpe de rață
2 lingurițe condiment 5 spices
Sare, piper
2 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
2 crenguțe de rozmarin
Pentru reducția de vin:
200 ml vin roșu
2 linguri sirop de rodie
Pentru tăițeii cu varză:
1 pachet tăiței pătrățele de la Paste Hutton
½ varză creață
2 linguri ulei de măsline
Sare, piper
Pentru piureul de cartof dulce și țelină:
½ rădăcină de țelină
1 cartof dulce
100 ml smântână pentru gătit
Sare, piper
Pentru decor: cimbrișor, rodie