Pulpă de rață cu tăiței cu varză

Această rețetă de pulpă de rață cu reducție de vin și sirop de rodie este una specială. M-am gândit că din moment ce varza este o garnitură potrivită cărnii de rață, cu siguranță și tăițeii cu varză tradiționali se vor potrivi de minune cu acest preparat.

Pătrățelele cu varză sunt una dintre mâncărurile mele preferate.

Am asociat o carne de rață fină, suculentă, împănată cu mirodenii asiatice, pregătită la cuptor, cu un piure fin de cartof dulce și țelină și tăiței pătrățele cu varză creață. Totul a fost stropit cu o reducție de vin roșu și sirop de rodie dar și cu boabe rubinii de rodie.

Carnea de rață trebuie asezonată cu sare și condiment five spices și lăsată să se rumenească pe câteva crenguțe de rozmarin, alături de niște căței de usturoi, la cuptor.

Între timp pregătim reducția de vin roșu și sirop de rodie, pe care, odată amestecate, le lăsăm, la foc molcom, să se transforme într-un sirop dens și concentrat. După ce pulpele de rață s-au gătit, acoperite cu folie, timp de o oră, la cuptor, le ungem cu o parte din reducție și le lăsăm să se mai pătrundă 10 minute.

Am decojit și spălat o jumătate de rădăcină de țelină și un cartof dulce.

Am pus la fiert legumele, în apă cu sare, apoi le-am strecurat și pasat cu mixerul de mână. Am dat o textură cremoasă acestui piure cu ajutorul smântânii pentru gătit.

Varza creață o tocăm mărunt și o tragem la tigaie, cu ulei de măsline și piper din belșug.

Am fiert tăițeii pătrățele de la Paste Hutton, am adăugat un polonic de apă de la paste la varza călită și, mai apoi am încorporat pastele.

Am servit pulpa de rață cu o porție generoasă de tăiței cu varză și piure de cartof dulce și țelină.

Am presărat rodie, crenguțe de cimbru și reducție de vin roșu.

Să vedem de ce ingrediente avem nevoie!

 

Ingrediente

Pentru pulpele de rață:

4 pulpe de rață

2 lingurițe condiment 5 spices

Sare, piper

2 linguri ulei de măsline

3 căței de usturoi

2 crenguțe de rozmarin

Pentru reducția de vin:

200 ml vin roșu

2 linguri sirop de rodie

Pentru tăițeii cu varză:

1 pachet tăiței pătrățele de la Paste Hutton

½ varză creață

2 linguri ulei de măsline

Sare, piper

Pentru piureul de cartof dulce și țelină:

½ rădăcină de țelină

1 cartof dulce

100 ml smântână pentru gătit

Sare, piper

Pentru decor: cimbrișor, rodie

 

Preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  2. Condimentați pulpele de rață cu sare, piper, condiment 5 spices.
  3. Așezați-le într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline, deasupra unor crenguțe de rozmarin. Puneți cățeii de usturoi în tavă, de asemenea și 100 ml apă. Acoperiți cu folie de aluminiu și gătiți la cuptor timp de o oră.
  4. Într-o cratiță mică puneți vinul roșu și siropul de rodie la fiert, la foc mic, până se evaporă aproximativ 2/3 din lichid.
  5. Curățați țelina și cartoful dulce, tăiați-le în bucăți mai mari și puneți-le la fiert în apă cu sare.
  6. După o oră, scoateți pulpele de rață din cuptor, îndepărtați grăsimea din vas. Ungeți-le cu o parte din reducție.
  7. Tăiați varza mărunt.
  8. Puneți tăițeii pătrățele Hutton la fiert în apă cu sare.
  9. Căliți varza într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline la foc potrivit. Adăugați sare, piper din belșug și unu-două polonice de apă de la paste, împreună cu pastele.
  10. Serviți pulpele de rață împreună cu o porție generoasă de paste cu varză, piure de cartof dulce , reducție de vin și rodie. Decorați cu cimbrișor și rodie.

 

 

Savuroase și inedite - cele mai recente rețete

Brioșe tiramisu cu Chokotoff

Aceste brioșe sunt rezultatul unei combinații de gusturi ce îmi sunt mult pe plac. Tiramisu e desertul preferat al familiei mele și pregătirea atât a brioșelor cât și a unui tiramisu durează aproxi...

Stir fry cu resturi de friptură

Mă gândesc că nu sunt singura care rămâne pe cap uneori cu bucăți de friptură de la mesele precedente. Vorbesc despre acele 1-2 bucăți de friptură sau grătar de porc, vită sau pui pe care fie nu îț...

Friptură de vită în sos tomat

Prepar friptură de vită în anotimpurile mai reci. E ceva magic în felul în care mușchiul de vită, alături de ceapă, ardei, țelină Apio, usturoi, morcovi și un sos tomat delicios, aromat cu cimbru ,...

Paste cu sos Amatriciana

Varianta mai dietetică a pastelor Carbonara sunt pastele în sos Amatriciana. Au ca ingredient delicios, principal același guanciale prăjit, care îi dă consistență, umami și sațietate, însă, în locu...

Banana bread cu mascarpone

Rețeta aceasta de banana bread este una mai festivă. Am coptăo în tavă de prăjitură rectangulară, nencorporând bananele în aluat. Le-am tăiat rondele și le-am așezat pe fundul tăvii. Deasupra, am t...

Chia pudding cu smochine

Budinca de chia e un mic dejun sănătos, rapid și e precum o surpriză dulce pentru tine pregătită cu o noapte înainte. Se amestecă toate ingredientele și se dă la rece peste noapte. Se servește rece.

Griș în lapte cu fructe caramelizate

Grișul cu lapte era mâncarea mea preferată din copilărie. Îmi plăcea foarte mult cu pudră de cacao și zahăr , care se transforma în ciocolată sau cu sirop de zmeură. Grișul l-am pregătit tradiționa...
Combinația de brânzeturi și fructe îmi place foarte mult. Îmim place cum se îmbină gusturile dulci și sărate. Texturile sunt diferite; pâinea prăjită e crocantă, nucile la fel, crema de brânzeturi ...

Chec cu mac, lămâie și flori

Combinația de mac și lămâie e una clasică și fantastică. E un chec dulce-acrișor, dens, aromat. Din punctul meu de vedere, checurile și brioșele sunt două tipuri de deserturi cu grad de dificultate...

Mâncare de păstăi cu morcovi

Mâncarea de păstăi e o rețetă atât d simplă și de minunată! Îți așterne cu nostalgie în farfurie tot ce e mai bun din ogradă. Se pregătește în maximum 30 de minute și poate fi servită ca fel princi...

Brioșe cu ciocolată și caise

Ciocolata e panaceu. E soluția dulce, întunecată și energizantă la orice problemă reală sau imaginară. Nu ai nevoie de pretexte pentru a apela la ea. Și dacă îți e pe plac, "decât", pap-o! De ți-...

Halloumi & chorizo carbonara

Puritanii gastronomici să privească în altă parte azi. Sunt câteva asocieri non-tradiționale în această rețetă, care îmi vor pune în cap vreo trei nații. Rețeta aceasta de paste e cosmopolită și e ...

Zucchini bread

Cui îi place banana bread, va deveni fan zucchini bread, de asemenea. Principiile de formare sunt similare, atâta că în cazul celei din urmă, nu îți dai seama ce conține. Dovlecelul are gust imperc...

Tiramisu cu afine

Tiramisu tradițional e minunat. Dar ați încercat vreodată tiramisu cu afine? E un desert estival și nu numai, e delicios, acrișor și foarte ușor de preparat. Am folosit afine, dar voi puteți folosi...

Crostini cu ton și salsa

Am cumpărat trei bucăți de file de ton, însumând circa 1 kg. Gătite simplu, la grătar, ar fi hrănit 4-6 persoane. Servite ca ingredient principal al unor crostini cu iz mediteranean, hrănesc un gru...

Cartofi cu usturoi și parmezan

Ți-au rămas cartofi natur de la masa precedentă și nimeni nu se mai înghesuie să îi consume? Această rețetă rapidă și simplă e menită să te scoată repede din încurcătura pregătirii unui fel nou de ...

Chec întors cu piersici caramelizate

E încă vremea piersicilor. fie că preferați piersicile de vie, cele din comerț sau suratele lor fără puf, nectarinele, acest chec cu piersici caramelizate e o încântare simplu de realizat de fiecar...

Brunch cu piersici și brânză de capră

Ador, pur și simplu, combinația de dulce- sărat. Îmi place să îmbin brânzeturi cu fructe, cu oțet balsamic. E divin. Aceste crostini simple, gata în 5 minute împletesc exact aceste elemente. Am fol...

Lipii cu brânză, spanac și mărar

Când ți-e poftă de spanakopita sau plăcinte cu brânză și mărar dar nu îți dorești și caloriile aferente, faci Rai din ce ai! Nu te frămânți, nu faci sfară în casă, nu te spetești. Totul e simplu și...

Șalău cu roșii cherry și busuioc

Peștele mi-a plăcut de când mă știu. Prefer peștele cu carne fermă, dacă se poate, fără oase multe. Șalăul e unul dintre peștii care nu are nici gust, nici miros pregnant de pește. Se prepară ușor,...

Curry de năut cu ouă poșate

Năutul e unul dintre ingredientele mele preferate atunci când vine vorba despre a pregăti o rețetă vegetariană sau vegană. E atât de versatil! De la supe, hummus, mâncăruri gătite sau salate, îl fo...

Muhammara

Muhammara e un aperitiv din Orientul Mijlociu care îți va încânta papilele gustative cu miresme dulci, picante. Seamănă la gust cu zacusca, datorită ardeiului copt, însă aromele sunt mai puțin acid...

Tartă cu zucchini și mascarpone

M-am gândit să fac ceva interesant cu niște zucchini. Am avut doi zucchini, unul galben și unul normal. Așa că mi-a venit ideea unei tarte cu o bază din foietaj, umplutură de cremă de mascarpone cu...

Chec cu prune din compot

Dacă ai în cămară un borcan cu compot de prune bistrițene, din acelea mari și cărnoase, folosește-le cu încredere, cu zeamă cu tot, într-un chec rapid și simplu, bun de savurat în oricare zi a săpt...

Pârjoale de dovlecel cu ajvar

Ajvarul e o pastă pe bază de ardei și vinete tradițională sârbească, extinsă în țările balcanice după cel de-al doilea Război Mondial. Zacusca noastră își are originile în această minunată delicate...

Salată thailandeză

Când nu mai știi ce să gătești și nu dorești să te încingi în bucătărie, poți pregăti această salată cu tăiței de orez în stil thailandez, folosind piept de pui la grătar, arahide, morcov, castrave...

Salată cu cireșe

Cine zice că cireșele sunt potrivite doar pentru deserturi? Această salată folosește cireșele proapete ca ingredient dulce- acrișor ce rotunjește celelalte gusturi. Am pregătit  la cuptor un dovlea...

Souvlaki de pui

Souvlaki sunt frigărui de pui sau porc tradițional marinate și pregătite la grătar. Sunt excelente gătite pe grătar de lemne sau cărbune, dar dacă nu se poate, le putem pregăti pe plită, de asemene...

Salată grecescă

Salata grecească este, indisputabil, una dintre cele mai sănătoase salate. E o combinație savuroasă de legume de vară, la îndemâna oricui, grație supermarketurilor. Ai nevoie de castraveți, roșii, ...

Chec cu aromă de tiramisu și migdale

Checul e un desert rapid de pregătit. E puțin meticulos și are grad de dificultate scăzut. Acest chec cu aromă de tiramisu, bucăți de zmeură și migdale, se potrivește bine cu un cappuccino sau o în...

Tăiței asiatici cu creveți tempura

Majoritatea preparatelor asiatice se prepară foarte rapid. Rețeta aceasta nu face excepție de la regulă. Sunt tăiței de grâu chinezești într-un sos ușor picant pregătit din sos de soia, sos de stri...

Pavlova cu lime custard și căpșune

Pavlova e un desert mai elegant decât banalele bezele, dar e puțin mai tehnic. Trebuie să bați bine albușurile cu zahărul , se adaugă niște amidon pentru a stabiliza spuma și trebuie coapte la foc ...

Șnițel de pui în stil talian

Șnițel, șnițelașul meu, de mi te-ar da Dumnezeu... Cred că asta ar fi rugăciunea pentru meniu a fiului meu. Adoră șnițelul din piept de pui, indiferent dacă îl prepar simplu, cu ou și făină, cu pes...

Paste cu vită și bok choy

Dacă ai niște carne de vită tocată, poți prepara un fel de mâncare asiatic care e la granița dintre supă și fel principal. E un amestec dens, aromat, cu paste udon sau spaghete normale, vită tocată...

Risotto cu sfeclă și gorgonzolla

Risotto este o rețetă de orez cremos, al dente, în același timp, în care putem încorpora diverse legume, brânzeturi și mirodenii. Această rețetă italiană transformă orezul din garnitură în fel prin...

Tocăniță de vită

Carnea de vită de calitate e un lux pe care nu ni-l permitem în fiecare zi. E nevoie de calitate premium pentru un steak delicios, care să ți se topească în gură. Din fericire, există variante mai ...

Somon Teriyaki

Sosul Teriyaki e un condiment asiatic foarte versatil, merge de minune cu pui, pește sau tofu. E dulce-sărat, are o aromă inconfundabilă și se pregătește foarte repede. Îl puteți prepara în cantită...

Ouă Benedict

Mă gândeam mai demult care rețetă de ouă îmi place cel mai mult. E greu de ales, că îmi plac ouăle sub toate formele, așa că răspunsul meu este că am perioade și perioade. Uneori îmi plac ouăle moi...

Cel mai bun orez în lapte

Știți expresia:"Să se umfle rișcașu-n tine"? Rișcașul e orez. Expresia însemnă a te umfla în pene, a-ți acorda mai multă importanță decât ar trebui. Oricum, nici cu cealaltă expresie tipic româneas...

Somon en papillote cu legume la grătar

Gătirea "en papillote" înseamnă că preparăm carne sau legume la abur, într-o pungă improvizată din hârtie de copt. Somonul pregătit astfel rămâne suculent, fraged și super sănătos. În această papil...

Supă de cartofi cu șuncă și tarhon

Când ai șuncă dw casă rămasă de la Paști, ea poate deveni un ingredient super-aromat pentru o sumedenie de rețete. Bunăoară, această rețetă de supă de cartofi cu șuncă și tarhon este una dintre var...

Stufat de miel

Stufatul e o tocăniță tipic românească, preparat din carne de miel, ied, vită sau pasăre. Asociem însă, cel mai adesea, noțiunea de "stufat" cu carnea de miel. În familia mea e o rețetă nelipsită p...

Tiramisu cu căpșune

Nu știu dacă se califică pentru denumirea de tiramisu neapărat, dar fiind în straturi, cu mascarpone, eu zic să fim îngăduitori și să trecem cu vederea peste tehnicalități. Important este că e deli...

Prăjitură cu mango și mascarpone

Îmi plac checurile mai mult decât prăjiturile elaborate cu foi și creme. Sunt dense, onctuoase, aromate și le poți oricând înfrumuseța sau înnobila cu o cremă, făcându-le , astfel, mai festive. Pră...

Cozonac cu ciocolată

Cozonacul e un desert tradițional care poate fi pregătit cu orice ocazie. E delicios servit de Paști, Crăciun sau ori sfânta zi de vineri. Aluatul e ideal și pentru o pască simplă, tradițională. Um...

Legume cu tabbouleh

Când devii om mare, uiți să te mai joci. Uiți de bucuria de a savura lucrurile simple, nefiltrate, imperfecte. Inclusiv joaca cu mâncarea este o formă de bucurie, nu e doar un moft sau o acțiune ve...

Tort Pavlova cu soc

Pavlova e un desert inventat de un cofetar australian denumit în cinstea unei balerine ruse faimoase pe care urma să o servească. Inspirat de rafinamentul dansului artistic, acesta a pregătit un de...

Fudge brownie

Rețeta aceasta de brownie e cea mai delicioasă pe care am testat-o vreodată. Are gustul unei ciocolate de casă decadente, de care nu te mai saturi. De aceea am și denumit-o "fudge brownie", "fudge"...

Tartă imposibilă cu rubarbă

Știți prăjitura imposibilă? E un desert care conține lapte, ouă, unt topit, făină și zahăr amestecate, care la coacere se separă în trei straturi. Tarta mea cu rubarbă e o combinație între o tartă ...

Supă-cremă de linte cu fenicul

În perioada postului și nu numai, consumul de linte e o alegere sănătoasă pentru o dietă echilibrată, săracă în calorii, bogată în fibre. Lintea e o sursă de proteină excelentă și, mi se pare că o ...