Dintre toate preparatele din carne de pui, cel mai mare succes îl au pulpele inferioare și pieptul. Ciocănelele le preferă copiii, sub orice formă le-aș găti. Fie ciulama, friptură sau grătar, trec cât ai zice „pește”. Rețeta de azi e atât de aromată, orientală și ușor de pregătit încât tare sper să o adoptați printre favoritele voastre. Pulpele de pui ies fragede , primăvăratice. Am folosit o combinație de mirodenii cu iz marocan pentru a da culoare monotoniei din cuptor. Veți avea nevoie de condimentele următoare: Ras el hanout, cimbrișor, sare și piper. De asemenea, veți avea nevoie de zeama unei jumătăți de lămâi. Ras el hanout este denumirea unui amestec exotic unic marocan, care se folosește în lumea arabă la preparate din vită, miel, pui și orice fel de legume gătite. Amestecul asemeni garam masalei tipic indiene, e un blend de mai multe condimente: cardamom, fenicul, chimion, cuișoare, ghimbir uscat, fulgi de chilli, nucșoară, ienibahar,coriandru, turmeric, boia dulce și iute. Pulpele acestea vă recomand să le serviți cu cous-cous, care e o garnitură tipic marocană sau cu orez basmati și o salată verde cu dressing de iaurt și mentă.
8 ciocănele de pui
1 lingură condiment ras el hanout
2 linguri ulei de măsline
2-3 crenguțe de cimbru
Sare, piper