Dacă vă place dovleacul plăcintar și vă place cheesecake, acesta e un desert care le îmbină pe ambele.
La rețeta de azi am folosit brânză de vaci obișnuită, amestecată cu smântână, ouă, scorțișoară și zahăr.
Piureul de dovleac l-am preparat din dovleac copt amestecat cu scorțișoară, nucșoară și zahăr brun.
Blatul este făcut din biscuiți simpli, măcinați, amestecați cu unt topit.
Dacă nu aveți dovleac copt sau piure de dovleac copt, pregătirea rețetei va dura mai mult, va trebui să coaceți dovleacul, să așteptați să se răcească, pentru a-l putea pasa.
Dacă aveți ocazia să coaceți un dovleac mai mare, o soluție la care apelez eu adesea este aceea de a pregăti unul mare, sau chiar doi, a separa miezul de coajă, a-l pasa și a porționa piureul în pungi resigilabile, numai bune de pus la congelator. Le aplatizez, astfel sunt ușor de decongelat și folosit rapid.
Pentru blatul de biscuiți:
200 g biscuiți simpli
100 g unt topit
Pentru stratul de dovleac:
300 g dovleac copt pasat
50 g zahăr brun
1 linguriță scorțișoară
1 vârf de cuțit amestec de condimente pentru turtă dulce
Pentru stratul de brânză:
1 kg brânză de vaci grasă
200 g smântână grasă
3 ouă
250 g zahăr
1 linguriță scorțișoară
Serviți prăjitura după o răcire prealabilă la frigider de cel puțin două ore.