Ravioli făcuți în casă sunt cu totul și cu totul altă mâncare de pește, ca să zic așa.
Pastele sunt fine, au textură al dente, sunt chiar ușor de pregătit și gătit.
Pastele tradiționale cu ou necesită un ou pentru fiecare 100 de grame de făină din care sunt preparate, puțină apă și sare, cât să le închege și să le dea gust.
Evident, pastele pot fi aromate și colorate cu mirodenii, legume și frunze.
Ravioli au, de regulă, formă pătrată dar se pot tăia și circular. Pot fi umpluți cu spanac și ricotta, carne, gălbenuș sau, așa cum am ales eu azi, cu dovleac copt.
Pastele acestea nu au nevoie de timp de fierbere mare, sunt foarte delicate.
Am folosit dovleac copt în prealabil, pe care l-am pasat și amestecat cu sare, puțin ulei de măsline, rozmarin și piper.
După fierbere, două- trei minute, ravioli i-am tras la tigaie în unt aromat cu frunze de salvie.
Am adăugat și puțină apă de la paste, care, împreună cu untul, se transformă într-o emulsie cremoasă.
Puteți, din același aluat de paste să preparați ravioli umpluți cu magiun și trași prin pesmet, pe care îi savuram cu drag în copilărie.
Pentru aluatul de paste:
4 gălbenușuri
400 g făină
1 praf de sare
Puțină apă rece
Pentru umplutură:
200 g dovleac copt
Sare, piper
Rozmarin tocat
1 vârf de cuțit nucșoară
100 g parmezan ras
Pentru sos:
100 g unt
4-5 frunze de salvie