Risotto este o rețetă de orez cremos, al dente, în același timp, în care putem încorpora diverse legume, brânzeturi și mirodenii. Această rețetă italiană transformă orezul din garnitură în fel principal. Orezul e îmbrăcat într-o mantie mătăsoasă pe care amidonul împreună cu apa, untul și brânza îl formează.
Acest risotto este preparat cu sfeclă roșie, inclusiv folosind frunzele, gorgonzolla și rozmarin. Nu am folosit vin, nici supă de legume, de data aceasta, dar ele pot fi adăugate , opțional, gustul fiind mai bun, evident. Boabele de orez Arborio preiau dulceața și culoarea rubinie a sfeclei iar aroma ușor picantă a gorgonzollei întregește gustul.
Se prepară repede, e bun și a doua zi, îl poți servi în pachețelul de prânz.
Să vedem de ce avem nevoie!
1 cană orez Arborio
1 sfeclă roșie mică cu frunze
2 cepe verzi
2 crenguțe de rozmarin
200 g gorgonzolla
50 g parmezan
1 lingură unt
Opțional 50 ml vin alb
Opțional 1 cub de concentrat de legume
Sare, piper