Risotto e un orez pregătit în stil italian, cremos și onctuos. Nu poți folosi orice fel de orez, ai nevoie de orez Arborio sau Carnaroli, care pot absorbi cantități mai mari de lichid și au cantitatea de amidon mai crescută, pentru o cremozitate sporită.
Am folosit o combinație de gusturi clasice, sparanghel și burrata. Dacă tot am găsit sparanghel proaspăt, am preparat un meniu de prânz pe cât de simplu, pe atât de decadent, gata în doar 30 de minute.
Gusturile au fost sporite cu parmezan și unt. Am preparat o variantă fără vin alb, pentru a fi și pe gustul copiilor. Supa de legume poate fi înlocuită cu apă în care fierbeți ș cub de concentrat de legume. Secretul unui risotto bun e adăugarea treptată a unui lichid fierbinte până când orezul devine al dente. La final se încorporează parmezanul.
Sparanghelul îl puteți înlocui cu ciuperci, mazăre, sfeclă roșie, broccoli sau brânzeturi.
180 g orez Arborio
800 ml supă de legume
120 g parmezan
1 legătură de sparanghel
20 g unt
20 ml ulei de măsline
2 burrata
1 ceapă mică
2 lingurițe de pesto
Sare, piper