Dacă vă place risotto, atunci această rețetă de bază vă va fi un aliat de nădejde pe viitor. Ce este risotto? Este un fel de a prepara orezul Arborio și alte tipuri de orez specifice, astfel încât boabele de orez să rămână ușor al dente și sosul format să fie unul cremos.
Boabele acestea de orez sunt de dimensiune mai mare, au rezistență la fierbere mai îndelungată decât cele obișnuite de pilaf, spre exemplu. Își păstrează forma chiar și după reîncălzire.
Pentru a face un risotto corect, e nevoie de acest tip de orez, după cum spuneam, de supă de legume sau de carne limpede, fierbinte pentru a nu încetini gătirea, de unt, ulei de măsline, parmezan și de vin alb. Restul ingredientelor sunt variabile. Poți face risotto cu orice fel de legume, e un fel de mâncare atât de versatil!
Eu am folosit câteva legume de bază, morcov, ceapă, gogoșar și l-am aromatizat cu pătrunjel verde. Nu am folosit vin alb de data aceasta, copiilor mei neplăcându-le astfel.
Este un fel principal rapid și savuros de sine- stătător sau servit ca garnitură.
1 cană de orez arborio
1 ceapă
1 morcov mic
1 gogoșar
100 g parmezan ras
Circa 1l supă de legume limpede
50 g unt
50 ml ulei de măsline
Sare, piper
Pătrunjel verde