Rulada aceasta din cotlet de porc are o umplutură delicată, de piure de dovleac, spanac, în crustă de bacon, e o alegere potrivită pentru sărbători și nu numai. Are nevoie de o garnitură simplă, cum ar fi orezul fiert, dar se potrivește excelent și cu piureul de cartofi, risotto, piure de țelină sau o salată verde.
Deși cotletul de porc poate fi o carne seacă după gătire, datorită umpluturii și faptului că e învelit în bacon, devine zemos și fraged.
Veți avea nevoie de atâtea bucăți de cotlet câte persoane veți servi. Piureul de dovleac puteți să îl preparați mărunțind dovleacul copt și asezonându-l cu sare, piper și nucșoară. Mereu pregătesc o cantitate mare atunci când coc dovleacul și o porționez, păstrând totul la congelator până în momentul în care doresc să îl folosesc.
Spanacul din umplutură nu are nevoie de gătire, se va pătrunde prin coacere și va forma un strat verde, în contrast delicios cu portocaliul piureului.
Să vedem cum îl preparăm!
4 bucăți de cotlet de porc
8 linguri de piure de dovleac
4 bucăți bacon
4 pumni baby spanac
Sare, piper, nucșoară
Ulei de măsline
O crenguță de rozmarin
Sirop de rodie